суботу, 11 травня 2013 р.

Нюрнберг про Бандеру все-таки писав!

Ще один міф, яким часто люблять ласувати політики проросійського спрямування: на Нюрнбергзькому процесі рух Бандери був названий, як злочинний та ним же засуджений.
Героїзації не підлягають!

Але давайте звернемося до більш надійного джерела - до самого трибуналу.






Перед вами документ 014-USSR - секретный циркуляр по айнзацгрупі С-5, датований 25 листопада 1941 року. У ньому констатувалося як достовірно встановлений факт, що "рух Бандери" (ОУН (б)) готує антинімецьке повстання на окупованих територіях з метою створення незалежної української держави. У зв'язку з цим Айнзацгрупі наказувалося всіх виявлених бандерівців після ретельного допиту розстрілювати, а протоколи допитів негайно відправляти командуванню.

А ось ще один документ:
Звіт СД про події в Україні, датований 23 жовтня 1942 року. Німці стоять на підступах до Сталінграда, нацистські прапори майорять над обома вершинами Ельбрусу, а до Головного управління імперської безпеки надходить секретна доповідь: "Організація Бандери зайняла явно ворожу позицію по відношенню до Німеччини і вживає всіх заходів, аж до збройної боротьби, до відновлення незалежності України ».


Робимо висновки: Про визнання руху Бандери, як злочинного, тим більше на Нюрнбергзькому процесі не може йти мови, адже фактом залишається те, що ОУН протистояла німцям в другій світовій війні.


Немає коментарів:

Дописати коментар