пʼятницю, 14 червня 2013 р.

Галицкие украинцы, шпионящие на Россию- останній цвях у домовину москвофілів!!))

Це просто бомба: галицкие украинцы, шпионящие на Россию- останній цвях у домовину москвофілів!!))

Часто доводиться чути, що українців "створили" австріяки у концтаборі Талергоф, знищивши там нібито споконвічно "русскую Галичину".

У цьому переконує нас міф, але що кажуть факти?


17 вересня (30 за новим стилем) 1912 року російська газета "Новое время" опублікувала наступний матеріал:
[[16 сентября.
Галицкие дела.
ВЕНА. Газета "Slowo Polskie", сообщая о все чаще повторяющихся случаях участия галицких украинцев в шпионстве в пользу России, отмечает, что среди таких шпионов находятся студенты, чиновники и выдающиеся украинские писатели. Дальше газета пишет: "В венских сферах обеспокоены тем, что не все украинцы готовы пролить свою кровь за Австрию и уничтожить москалей". Вождь галицкого украинства Константин Певицкий и митрополит Шептицкий всячески стараются убедить австрийское правительство, что украинцы верны Австрии.
Согласно требованиям русской молодежи при газете «Прикарпатская Русь» будет теперь появляться литературное иллюстрированное приложение.]]
Джерело

Невеличка примітка, щоб уникнути звинувачень у тому, що «Но́вое вре́мя»— офіційне джерело австрійського генштаба і з цієї причини довіряти їй не можна:
1) «Но́вое вре́мя» — російська газета, яка видавалася в 1868—1917 роках в Петербурзі. Слід відзначити, що газета здобула репутацію настільки реакційного, чорносотенного і проурядового видання, що вираз "нововременец" став розповсюдженою назвою антисеміта і прихильника монархії.
2) «Прикарпатская Русь»—офіційне видання галицьких москвофілів, які самі себе вважали русскімі, але яких справжні русскіє монархісти з «Но́вого вре́мени», як ми переконалися називали українцями.

P.S. як видно у Російській імперії ні у кого сумнівів існування українців не викликало, так само як і те, що ніяка Австрія їх "не придумувала". Так само, як і те, що це народ, а не політична приналежність. І москвофілів у "русскіє" ніхто не записував. Всім, на відміну від деяких наших сучасників з вадами розвитку було ясно, що це просто проросійськи орієнтовані українці, але не більше того.
Але якщо вам зустрінуться персонажі, які ставитимуть все це під сумнів- дайте їм це почитати:)


Немає коментарів:

Дописати коментар