четвер, 20 червня 2013 р.

Україна вже була повнолітньою, коли Росія лежала в "колисці", або історія України від Йогана Енгеля 1796 року

До вашої уваги нова, але насправді стара, принаймні аж занадто давня та неочікувана (для наших опонентів) згадка про Україну. Хоча, для нас, освідчених людей не є дивним, що перша згадка назви - Україна є в Київському літописі від 1187 р. Але навіть такий факт не переконує прихильників єдіной і нєдєлімой. Вони знаходять тисячі пояснень тільки б Україна не була повноцінною державою, перекручують її ім"я на Окраїну, жонглюють термінами і поняттями в різні боки. Давайте подивимося книгу - "Історія України та українських козаків" Йогана Енгеля, яка датована 1796 роком. Дивно, як таке могло статися, якщо навіть "История государства Российского" Карамзіна, видана на 20 років пізніше, лише в 1816—1829 рр.? Невже зловісний австрійський генштаб вигадав машину часу?
Якщо відрахувати появу держави з моменту написання її історії, то Росія, як не крути, молодша за нас принаймні на 20 років:)

Спершу трохи про самого автора

Йоганн Християн Енгель (нім. Johann Christian von Engel , 17 жовтня 1770, Лойчау - 20 березня 181Відень) - австрійський історик, перший їз зарубіжних істориків написав історію України та козаків.
Читайте ще:





Тепер про книгу

 
Скан оригіналу:

 Geschichte der Ukraine (Історія України) 


Переклад:
Скан оригіналу:

Переклад:

Джерела:


1 коментар:

  1. Дякую за викладений матеріал.
    Що цікаво, що в цій книзі Йоганн Християн Енгель пише про українців, називаючи народ і козаків, саме такою назвою - українці (Ukrainer): https://books.google.com.ua/books?hl=uk&id=ytpPAAAAcAAJ&q=Ukrainer
    До речі, вийшов ролик на цю тему, на ютубі: https://www.youtube.com/watch?v=Qfcvdg3cqfc

    ВідповістиВидалити